Fyra veckors semester fick det bli så här första året som egenföretagare. Nu är jag tillbaka och ser fram emot en spännande höst.

Första webbinariet med Tillsammans 2030 genomförs den 14 september kl 12-13. På fyra veckors tid, mitt under semestertider, har 50 personer redan anmält sig till forumet. Det verkar locka allt från affärsrådgivare till fotbollsklubbar. Kul! Varmt välkommen att anmäla dig på info@tillsammans2030.se.

Det är roligt att vara fortsatt engagerad i Citylabs utveckling av certifieringssystem och utbildningar. Vill du vara en av de första som utbildar sig till Certifierad Citylabsamordnare den 2-3 oktober får du vara snabb att anmäla dig (snart fullsatt). Stadsutvecklingsprojekt, kommuner, företag m.fl. som vill använda Citylab kan även beställa utbildningar ”på hemmaplan” för att få stöd. Flera projekt är redan igång, vilket är roligt att få följa.

Den 15-16 november ska jag vara kursledare för utbildningen Socialt hållbart samhällsbyggande, som arrangeras av Studia. Under denna kurs ökar du din kunskap om hur du arbetar med social hållbarhet vid stadsutveckling. Med hjälp av experter går vi igenom metoder och verktyg som finns tillgängliga idag för hur du arbetar i praktiken, från strategi till planering och projekt.

I höst ska jag få vara med och slutföra projektet Decode, bl.a. med fokus på social hållbarhet i befintliga områden och prisrimliga bostäder. Tack vare Decode fick jag möjlighet att följa med Sweden Green Building Council till Nanjing i Kina och Vilnius i Litauen i juni, där Citylab kommer att testas. Internationella utbyten ger så mycket. Det ska bli intressant att vara med och dra slutsatser från alla forskningsprojekt som har genomförts i sju svenska kommuner också.

Jag kommer att registrera Actinate AB som medlem i den nystartade föreningen C/O City. Gå med i föreningen och var delaktig i att skapa levande städer genom att låta naturen göra jobbet! Som ordförande i valberedningen tar jag gärna emot tips på engagerade och kunniga personer till styrelsen.

Jag och Nina Pergament ska fortsätta att utveckla ett koncept där vi hjälper såväl privata som offentliga aktörer med hållbarhetsarbetet och att kommunicera vad de gör. En av de största fördelarna med att driva ett eget företag är att få välja samarbetspartner. Nina ger mig verkligen energi och vi kompletterar varandra kompetensmässigt.

En av mina kunder har bett mig att ”vara obekväm och peta dem i rätt och hållbar riktning”. I love it! Jag är taggad av att vara back in business.