Intresserad av att höra om regeringens förslag till handlingsplan för Agenda 2030? Nu bjuder regeringen in till hearing om handlingsplanen den 19 april kl 9-15. Handlingsplanen har fokus på det nationella genomförandet, men avser även Sveriges bidrag till det globala genomförandet.

En annan nyhet som kom denna vecka är att Ingrid Peterson blir ny ordförande i Agenda 2030-delegationen. Ingrid är sedan 2013 generaldirektör och chef på Formas. Stort lycka till, Ingrid!

Ni har väl inte missat att ni kan ladda ner illustrationer till alla 169 delmål och att det är det svenska företaget The New Division by Trollbäck+Company som har tagit fram dem? Tänk hur mycket dessa illustrationer kommer användas över hela världen. Det kommer starkt bidra till genomförandet av Agenda 2030.

Jag hoppas verkligen att vi i Sverige lyckas driva detta arbete både top-down och bottom-up. Det är så många kommuner, företag, organisationer och statliga myndigheter som står i startgroparna eller har kommit en bit med implementeringen av de globala målen i sin verksamhet och det behövs forum för kunskapsdelning, utbildning m.m. Här ser ni t.ex. hur Malmö stads ledning satsar för att nå de globala målen. Inspirerande, eller hur?